A krumpli finom, olcsó, és sokoldalúan elkészíthető zöldségféle. Talán ezért van az, hogy ennyire népszerű. Most levest készítettem belőle, amit tárkonnyal ízesítettem. A Drágámnak egyébként ez a kedvenc levese, mindig két tányérral eszik belőle. :-)
Hozzávalók:
3 közepes krumpli
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10-15 dkg virsli vagy kolbász
1,5 dl tejföl
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál tárkony
tárkonyecet (ízlés szerint, kb. 2 teáskanál)
csipet köménymag
só
kevés olaj
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a köménymagot, majd a pirospaprikát, felengedjük kb. 1,5 l vízzel. Sózzuk, fűszerezzük tárkonnyal, és belerakjuk a krumpli 2/3-át.
Közben, a maradék krumplit finomra reszeljük. A liszttel, a tojással és sóval csipetke keménységű tésztát gyúrunk. Gombócokat formálunk belőle, majd a megfőtt levesbe tesszük.
Belerakjuk a karikára vágott virslit is. A tejfölt is a levesbe keverjük, tárkonyecettel ízesítjük, majd jól összeforraljuk.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Őszintén szólva nem igazán szoktam muffint sütni. Ha néhanapján mégis ráveszem magam, mindig ezt a jól bevált receptet szoktam megsütni. Ha ...
-
Egy nagyon régi szakácskönyvben találtam ezt a palacsinta receptet. A könyv, a most divatos receptes honlapokhoz hasonlóan, gyakorló háziass...
-
Mágikus vonzerővel bír ez a péksüti sokunk számára. Személy szerint, ha betévedek egy-egy pékségbe, azonnal szemügyre veszem, hogy milyen a...
-
Igazán izgalmas levesre bukkantam, a Vidék íze augusztusi számában. Nem haboztam, egyből neki fogtam az elkészítésnek. A mini fűszer kertemb...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése