Népszerű bejegyzések

2012. október 15., hétfő

Tárkonyos krumpligombócleves

A krumpli finom, olcsó, és sokoldalúan elkészíthető zöldségféle. Talán ezért van az, hogy ennyire népszerű. Most levest készítettem belőle, amit tárkonnyal ízesítettem. A Drágámnak egyébként ez a kedvenc levese, mindig két tányérral eszik belőle. :-)


Hozzávalók:

3 közepes krumpli
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10-15 dkg virsli vagy kolbász
1,5 dl tejföl
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál tárkony
tárkonyecet (ízlés szerint, kb. 2 teáskanál)
csipet köménymag

kevés olaj

A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a köménymagot, majd a pirospaprikát, felengedjük kb. 1,5 l vízzel. Sózzuk, fűszerezzük tárkonnyal, és belerakjuk a krumpli 2/3-át.
Közben, a maradék krumplit finomra reszeljük. A liszttel, a tojással és sóval csipetke keménységű tésztát gyúrunk. Gombócokat formálunk belőle, majd a megfőtt levesbe tesszük.

Belerakjuk a karikára vágott virslit is. A tejfölt is a levesbe keverjük, tárkonyecettel ízesítjük, majd jól összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése