Népszerű bejegyzések

2012. november 14., szerda

Mascarponés gesztenyetorta (sütés nélkül készül!)

Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell. Először a Drágám születésnapjára készítettem el, azt nem írom le hogy hányadikra, mert az már érzékenyen érintené. Olyan nagy sikere volt, hogy szerintem a karácsonyi asztalon is megállná a helyét! Legfőképpen akkor, ha idő szűkében vagyunk, és valami igazán finom mutatós desszerttel szeretnénk meglepni a családot.


Hozzávalók

a tésztához:
16 dkg darált háztartási keksz
6 dkg puha vaj/margarin
3 dkg porcukor
csipet fahéj

a krémhez:
2,5 dl hideg tejszín
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
1 dl tej
25 dkg mascarpone
1,5 dkg zselatin

a tetejére:
2 dl tejszín+ 2 teáskanál porcukor
1 cs. habfixáló
fahéj
kakaópor

Az alaphoz a kekszet, a vajat/ margarint, a porcukrot, a fahéjat egy tálban összemorzsoljuk, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet és összegyúrjuk. Egy 20 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, kekszmorzsával meghintjük. Alján egyenletesen eloszlatjuk a kekszes masszát, majd lenyomkodjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a lereszelt gesztenyét a porcukorral és tejjel elkeverjük, majd belekeverjük a mascarponét is. Végül tejszínhabbal fellazítjuk. A zselatint fél dl hideg vízben pár perc alatt megduzzasztjuk, olvadásig melegítjük, majd egy kevés krémmel visszahűtve a többi krémhez keverjük.
A tölteléket a kekszes alapra halmozzuk, egyenletesen elkenjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.( A legjobb, ha előző nap elkészítjük, és éjszakára áll egy kicsit, majd másnap már csak díszíteni kell.) Tálalás előtt tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése