Köretnek pedig egy kicsit felturbóztam a krumplit.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
3 db közepes paradicsom
6-8 friss bazsalikom levél
só, bors
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
12,5 dkg mozzarella sajt +10 dkg reszelt trappista
a krumpli pogácsához:
1 kg krumpli
2 köteg újhagyma
só, bors, szerecsendió
snidling
vaj
Először a köretet kezdem el készíteni, amihez megpucolom, megmosom, és kockákra vágom a krumplit. Sós vízben felteszem főni. Ha megfőtt, leszűröm és krumplinyomóval összetöröm. Hagyom egy kicsit kihűlni. Karikákra vágom az újhagymát, és diónyi vajon lepirítom. A snidlinget is összeaprítom, és a lepirított újhagymával együtt az áttört krumpliba keverem. Ízesítem sóval, borssal és szerecsendióval. Ezt így hagyjuk egy kicsit, és elkezdjük készíteni a husit.
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felvágjuk úgy, hogy nagyobb szeleteket kapjunk. Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon kisütjük. Kiolajozunk egy hőálló tálat, és ebbe tesszük le szépen egymás mellé a hússzeleteket. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, és a visszamaradt olajon egy kicsit megpirítjuk, erre rádobjuk a paradicsom karikákat és egy kicsit megkapatjuk. Nem kell sokáig, nehogy szétessenek a paradicsom szeletek!Ezután a paradicsomokat a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, rátépkedjük a bazsalikomot, végül rárakjuk a mozzarella sajtot.( A képeken ez még nem fog látszani, de kevésnek találtam a 12, 5 dkg-os mozzarellát, így még tettem rá kb. 10 dkg reszelt trappistát is.)
A sütő grill fokozatán 200°C-on megsütjük annyira, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.
Visszatérünk a krumplihoz. Az áttört krumpliból a kezünkkel pogácsákat formázunk, majd lisztben megforgatjuk. Vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt megpirítjuk a krumpli korongokat. A csirkemellel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése