Első hallásra kissé bizarr, higgyétek el- ezzel én is így voltam, amikor először találkoztam ezzel a recepttel. De aztán újra átgondolva: miért is ne? - hiszen létezik répa torta is, és az köztudott, hogy finom. Így hát gondoltam, hogy adok egy esélyt ennek a sütinek. Nem is lett rossz. Aki szereti a könnyed, kevésbé édes ízeket, és még a sütőtökre sem mondja: - á-dehogy, annak ez a süti biztos, hogy ízleni fog. Aki nem fanyalodik rá a tökre, elkészítheti almával is, de akkor az alma gerezdeket meg kell forgatni fahéjas zsemlemorzsában, mielőtt a sütire tennénk.
Hozzávalók
a tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
12 dkg puha vaj
1 tojásfehérje
1 egész tojás
a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
7 dkg cukor
2 tojás
2 tojás sárgája
2 evőkanál fehérbor
40 dkg sütőtök
3 evőkanál dió, durvára vágva
A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, majd a tésztát fóliába
csomagolva körülbelül 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán
kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű tortaformát úgy, hogy a
szélén húzunk egy kis peremet. Az alját villával többször
megszurkáljuk.
A
töltelékhez a mascarponét elkeverjük a cukorral, majd
beledolgozzuk az egész tojásokat és a tojássárgáját. Apránként
hozzáadjuk a bort. A krémet a tésztára simítjuk, és kirakjuk a vékony
cikkekre vágott tökkel.
Körülbelül 20 perc sütés után megszórjuk a
durvára darabolt dióval, majd készre sütjük a töktortát.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
-
Most így ősszel nagyon sokan kerekednek fel, hogy jobbnál jobb erdei gombákat gyűjtsenek be. Rengeteg ismerősömtől hallottam, hogy hétvégén ...
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Ezt a pogit nagyon sokszor szoktam megsütni, és mindig óriási a sikere. Ha például kerti partira vagyunk hivatalosak, mindig viszek ebbő...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése