Népszerű bejegyzések

2012. október 20., szombat

Bolognai spagetti

Talán azért annyira népszerűek az olaszos tésztafélék, mert gyorsan tudunk laktató fogást varázsolni az asztalra. Persze a bolognai spagettire is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Sok változatban elkészítettem már jómagam is, de nekünk így ízlik a legjobban. Természetesen itt sem hagytam ki a friss fűszernövényeket:-))


Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
7,5 dl paradicsomszósz ( DeSpar, Passata di Pomodoro)
egy közepes hagyma fele
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 marhahúsleves kocka
só, bors
1 teáskanál oregáno
1 babérlevél
8-10 levél friss rozmaring
10-15 levél friss bazsalikom
2 teáskanál cukor

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Hozzá tesszük a darált húst, megsózzuk, és addig pirítjuk amíg a hús ki nem fehéredik.

Beletesszük a babérlevelet, az összezúzott fokhagymát, borsozzuk, beleszórjuk az összevágott rozmaringot. Felöntjük paradicsomlével (Kb. 1-2 dl vízzel átlötykölöm az üveget, és ezt is hozzá öntöm.), beledobjuk a húsleveskockát. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 1 órát.

Közben sós vízben kifőzzük a spagettit. Ha megfőtt a szósz, beleszórjuk a cukrot, összevágott bazsalikommal ízesítjük. Ha túl sűrűnek találnánk a szószt, egy kis vizet öntünk rá.
Spagettivel, és parmezán sajttal megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése