Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
7,5 dl paradicsomszósz ( DeSpar, Passata di Pomodoro)
egy közepes hagyma fele
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 marhahúsleves kocka
só, bors
1 teáskanál oregáno
1 babérlevél
8-10 levél friss rozmaring
10-15 levél friss bazsalikom
2 teáskanál cukor
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Hozzá tesszük a darált húst, megsózzuk, és addig pirítjuk amíg a hús ki nem fehéredik.
Beletesszük a babérlevelet, az összezúzott fokhagymát, borsozzuk, beleszórjuk az összevágott rozmaringot. Felöntjük paradicsomlével (Kb. 1-2 dl vízzel átlötykölöm az üveget, és ezt is hozzá öntöm.), beledobjuk a húsleveskockát. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 1 órát.
Közben sós vízben kifőzzük a spagettit. Ha megfőtt a szósz, beleszórjuk a cukrot, összevágott bazsalikommal ízesítjük. Ha túl sűrűnek találnánk a szószt, egy kis vizet öntünk rá.
Spagettivel, és parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése