Nagyon sokszor jól tudnak jönni azok a receptek, amelyeket gyorsan el lehet készíteni. Ez az étel is ilyen, csak összedobjuk, 2 órára a sütőbe felejtjük , és már kész is. Állítólag ez egy eredeti székely étel, ami úgy lesz az igazi, ha cserépedényben készítjük el. Nagyon finom, házias ízű, friss kenyérrel az igazi.
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy lapocka
1, kg savanyú káposzta
2 közepes vöröshagyma
2 dl házi paradicsomlé, ha nincs akkor bolti
3 dl tejföl
friss kapor
Só, bors
csombor(borsikafű)
A húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, és
zsíron aranysárgára fonnyasztjuk. A hússzeleteket hirtelen átsütjük
rajta.
Az átmosott káposztából a tál aljára terítünk egy réteget.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük csomborral és finomra vágott kaporral.
Paradicsomlevet csurgatunk rá. Ezt sült hagyma követi, utána káposzta, a
fűszerek, majd a hús és így tovább. A tetejére káposzta kerüljön.
Tejfölös paradicsomlével nyakon öntve, lefedve, forró sütőben 2 órát
sütjük.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
-
Most így ősszel nagyon sokan kerekednek fel, hogy jobbnál jobb erdei gombákat gyűjtsenek be. Rengeteg ismerősömtől hallottam, hogy hétvégén ...
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Kenyérlángos, langallo, töki pompos, sokféle névvel illetik ezt az ételt. A vásárok elengedhetetlen kelléke ez a finomság. Vitathatatlan, ho...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése