Népszerű bejegyzések

2012. október 14., vasárnap

Brassói rakott káposzta

Nagyon sokszor jól tudnak jönni azok a receptek, amelyeket gyorsan el lehet készíteni. Ez az étel is ilyen, csak összedobjuk, 2 órára a sütőbe felejtjük , és már kész is. Állítólag ez egy eredeti székely étel, ami úgy lesz az igazi, ha cserépedényben készítjük el. Nagyon finom, házias ízű, friss kenyérrel az igazi.


Hozzávalók:

1 kg sertéscomb vagy lapocka
1, kg savanyú káposzta
2 közepes vöröshagyma
2 dl házi paradicsomlé, ha nincs akkor bolti
3 dl tejföl
friss kapor
Só, bors
csombor(borsikafű)


A húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, és zsíron aranysárgára fonnyasztjuk. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta. Az átmosott káposztából a tál aljára terítünk egy réteget. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük csomborral és finomra vágott kaporral. Paradicsomlevet csurgatunk rá. Ezt sült hagyma követi, utána káposzta, a fűszerek, majd a hús és így tovább. A tetejére káposzta kerüljön. Tejfölös paradicsomlével nyakon öntve, lefedve, forró sütőben 2 órát sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése