Népszerű bejegyzések

2012. október 1., hétfő

Bácskai setésborda

Régen, még kezdő háziasszonyként készítettem el először ezt az ételt. Azóta rendszeresen szerepel az étrendünkben. Nagyon hamar elkészíthető, ízletes fogás. A szomszédom így írta le az ízét: "Olyan mintha paprikás csirkét kevernénk össze töltött káposztával...{Csaba}" :-))






Hozzávalók:

60-70 dkg kicsontozott, felszeletelt seréskaraj

2-3 evőkanál olaj
15 dkg kolozsvári szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
kömény
kb. 1kg édes káposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csokor kapor
1 evőkanál liszt
1 nagy tejföl (450g-os)

A karajszeleteket sózzuk és kiklopfoljuk. Egy serpenyőben forró olajban hirtelen kisütjük a hússzeleteket. Tányérra szedjük, és félre tesszük.

A szalonnát kockákra vágjuk, és a húsok visszamaradt zsiradékán egy lábasban lepirítjuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk,összevágjuk, és a piruló szalonnához adjuk. Kevergetve megfonnyasztjuk, rázúzzuk a fokhagymát és megszórjuk egy kiskanálnyi pirospaprikával.
A káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk és csíkokra vágjuk, a paprikás alapba forgatjuk. Megszórjuk köménymaggal, kicsit megsózzuk, bele tesszük az összevágott paprikát és paradicsomot, 1 dl.vizet öntünk alá.

Fedő alatt kis lángon kb. 20-25 perc alatt megpároljuk. Ha elkészült a káposzta, behabarjuk a tejföllel, apróra vágott kaporral ízesítjük. Belerakjuk a karajszeleteket és így főzzük készre még további 25-30 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése