Régen, még kezdő háziasszonyként készítettem el először ezt az ételt. Azóta rendszeresen szerepel az étrendünkben. Nagyon hamar elkészíthető, ízletes fogás. A szomszédom így írta le az ízét: "Olyan mintha paprikás csirkét kevernénk össze töltött káposztával...{Csaba}" :-))
Hozzávalók:
60-70 dkg kicsontozott, felszeletelt seréskaraj
só
2-3 evőkanál olaj
15 dkg kolozsvári szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
kömény
kb. 1kg édes káposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csokor kapor
1 evőkanál liszt
1 nagy tejföl (450g-os)
A karajszeleteket sózzuk és kiklopfoljuk. Egy serpenyőben forró olajban hirtelen kisütjük a hússzeleteket. Tányérra szedjük, és félre tesszük.
A szalonnát kockákra vágjuk, és a húsok visszamaradt zsiradékán egy lábasban lepirítjuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk,összevágjuk, és a piruló szalonnához adjuk. Kevergetve megfonnyasztjuk, rázúzzuk a fokhagymát és megszórjuk egy kiskanálnyi pirospaprikával.
A káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk és csíkokra vágjuk, a paprikás alapba forgatjuk. Megszórjuk köménymaggal, kicsit megsózzuk, bele tesszük az összevágott paprikát és paradicsomot, 1 dl.vizet öntünk alá.
Fedő alatt kis lángon kb. 20-25 perc alatt megpároljuk. Ha elkészült a káposzta, behabarjuk a tejföllel, apróra vágott kaporral ízesítjük. Belerakjuk a karajszeleteket és így főzzük készre még további 25-30 perc alatt.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
-
Most így ősszel nagyon sokan kerekednek fel, hogy jobbnál jobb erdei gombákat gyűjtsenek be. Rengeteg ismerősömtől hallottam, hogy hétvégén ...
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Ezt a pogit nagyon sokszor szoktam megsütni, és mindig óriási a sikere. Ha például kerti partira vagyunk hivatalosak, mindig viszek ebbő...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése