Hozzávalók
a tésztához:
30 dkg liszt
1 evőkanál cukor
csipetnyi só
18 dkg puha vaj
6 evőkanál jeges víz
a töltelékhez:
1 kg alma
12 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
citrom lé és citromhéj
csipetnyi szerecsendió
csipetnyi fahéj
a tészta megszórásához:
kb.:1 evőkanál zsemlemorzsa
A tisztított almát vékony szeletekre vágjuk,meglocsoljuk a citromlével, és vajon megpároljuk. Nem kell sokáig, nagyjából 10 percig. Ezután belekeverjük a zsemlemorzsát és a cukrot, ízesítjük fahéjjal és szerecsendióval.
Kivajazunk alaposan egy piteformát.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és a formába igazítjuk.Megszórjuk zsemlemorzsával.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, beborítjuk a tölteléket, középen bevágjuk, szélein a redőkhöz nyomkodjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése