Hozzávalók:
25 dkg szárított porcini gomba (vargánya)
1 kis fej lilahagyma
1 duci gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
friss petrezselyem
só, bors
2 dl főzőtejszín
parmezán sajt a tetejére
25 dkg tagliatelle tészta
A gombát éjszakára beáztatjuk. Másnap elővesszük, és kinyomkodjuk a nedvességet belőle.
Megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Hozzá tesszük a beáztatott és kinyomkodott gombát, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Felöntjük kb.2dl vízzel és fedő alatt, lassú tűzön, nagyjából 20 percig pároljuk.
Közben kifőzzük a tésztát.
Ha letelt a 20 perc, belekeverjük a tejszínt és a felaprított petrezselymet. Majd az egészet összeforraljuk. Végül összekeverjük a kifőtt tésztával. Tálaláskor parmezánt szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése