Népszerű bejegyzések

2012. augusztus 22., szerda

Tagliatelle Porcini gombás szósszal

A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok haza belőle. Itthon vargánya néven vált ismertté. Elég drága erdei gomba fajta, mivel egész évben csak ősszel terem. Tartósítják fagyasztva, de a legelterjedtebb a szárított kiszerelés. Készítenek belőle még ízletes pástétomokat, rizottót és a tészta ételekbe is szívesen használják.
Hozzávalók:

25 dkg szárított porcini gomba (vargánya)
1 kis fej lilahagyma
1 duci gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
friss petrezselyem
só, bors
2 dl főzőtejszín
parmezán sajt a tetejére
25 dkg tagliatelle tészta


A gombát éjszakára beáztatjuk. Másnap elővesszük, és kinyomkodjuk a nedvességet belőle.
Megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Hozzá tesszük a beáztatott és kinyomkodott gombát, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Felöntjük kb.2dl vízzel és fedő alatt, lassú tűzön, nagyjából 20 percig pároljuk.

Közben kifőzzük a tésztát.
Ha letelt a 20 perc, belekeverjük a tejszínt és a felaprított petrezselymet. Majd az egészet összeforraljuk. Végül összekeverjük a kifőtt tésztával. Tálaláskor parmezánt szórunk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése