Hozzávalók:
1 közepes karfiol
1 kicsi fej hagyma
2 dl főzőtejszín
1 db nagyobb krumpli
só, bors, szerecsendió
diónyi vaj
10 dkg vékonyra szelt falusi füstölt sonka
a tetejére reszelt sajt
A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beletesszük a karfiolt és a krumplit, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítve, fedő alatt alacsony lángon megfőzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. A levesbe keverjük a főzőtejszínt, megkóstoljuk, és ha kell, sózzuk, borsozzuk. Végül jól összeforraljuk.
A sonkaszeleteket megpirítjuk, egy tányérra szedjük és éles késsel nagyobb darabokra vagdossuk. Tálaláskor a kész leves tetejére szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése