Ez a saláta igazán remekül passzol mindenféle grillezett, vagy sült húshoz. Én mikor először készítettem el, rántott cukkinit sütöttem hozzá, és azzal is nagyon finom volt. Most egy kicsit csaltam és előre bepácolt, bolti fokhagymás- mustáros tarját sütöttem hozzá.
Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli ( lehetőség szerint apróbb )
2 ek.tejföl, 2ek.tejszín
1 ek. olivaolaj
4 ek. majonéz
1 csipetnyi cukor
8 db aszalt paradicsom, kisebb darabokra vágva ( Nem a száraz, hanem ami olívaolajban van eltéve!)
néhány levél friss bazsalikom összevágva
1 kis csokor petrezselyem felaprítva
2 szál újhagyma felkarikázva
Miután megpucoltam a burgonyát, megmosom, felkockázom és megfőzöm. Nagyon figyelek, hogy ne főjön szét. Ha megfőtt, hagyom kihűlni.
Közben elkészítem az öntetet. Egy tálban összekeverem az összeaprított zöld fűszereket, a karikára vágott újhagymát,csipetnyi cukrot, tejfölt, tejszínt,olívaolajat és a majonézt.
Végül az egészet összekeverem, óvatosan hogy ne törjön össze a krumpli. Finomabb lesz, ha egy nappal előbb készítjük, és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Őszintén szólva nem igazán szoktam muffint sütni. Ha néhanapján mégis ráveszem magam, mindig ezt a jól bevált receptet szoktam megsütni. Ha ...
-
Egy nagyon régi szakácskönyvben találtam ezt a palacsinta receptet. A könyv, a most divatos receptes honlapokhoz hasonlóan, gyakorló háziass...
-
Mágikus vonzerővel bír ez a péksüti sokunk számára. Személy szerint, ha betévedek egy-egy pékségbe, azonnal szemügyre veszem, hogy milyen a...
-
Igazán izgalmas levesre bukkantam, a Vidék íze augusztusi számában. Nem haboztam, egyből neki fogtam az elkészítésnek. A mini fűszer kertemb...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése