Ez a saláta igazán remekül passzol mindenféle grillezett, vagy sült húshoz. Én mikor először készítettem el, rántott cukkinit sütöttem hozzá, és azzal is nagyon finom volt. Most egy kicsit csaltam és előre bepácolt, bolti fokhagymás- mustáros tarját sütöttem hozzá.
Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli ( lehetőség szerint apróbb )
2 ek.tejföl, 2ek.tejszín
1 ek. olivaolaj
4 ek. majonéz
1 csipetnyi cukor
8 db aszalt paradicsom, kisebb darabokra vágva ( Nem a száraz, hanem ami olívaolajban van eltéve!)
néhány levél friss bazsalikom összevágva
1 kis csokor petrezselyem felaprítva
2 szál újhagyma felkarikázva
Miután megpucoltam a burgonyát, megmosom, felkockázom és megfőzöm. Nagyon figyelek, hogy ne főjön szét. Ha megfőtt, hagyom kihűlni.
Közben elkészítem az öntetet. Egy tálban összekeverem az összeaprított zöld fűszereket, a karikára vágott újhagymát,csipetnyi cukrot, tejfölt, tejszínt,olívaolajat és a majonézt.
Végül az egészet összekeverem, óvatosan hogy ne törjön össze a krumpli. Finomabb lesz, ha egy nappal előbb készítjük, és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
-
Most így ősszel nagyon sokan kerekednek fel, hogy jobbnál jobb erdei gombákat gyűjtsenek be. Rengeteg ismerősömtől hallottam, hogy hétvégén ...
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Ezt a pogit nagyon sokszor szoktam megsütni, és mindig óriási a sikere. Ha például kerti partira vagyunk hivatalosak, mindig viszek ebbő...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése