Hozzávalók
a tésztához:
1 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál langyos méz
1 kiskanál szódabikarbóna
3 dkg vaj ( Nem margarin!)
3 evőkanál tej
45 dkg liszt
a krémhez:
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt vagy fél cs.(20 g) vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor
15 dkg vaj
baracklekvár
A tésztához valókat a liszt kivételével, gőz fölött kb. 10 perc alatt felfőzzük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepét kicsit kimélyítjük és ide öntjük a mézes keveréket. Kívülről haladva óvatosan összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát négy felé osztjuk, egyesével vékony lapokká (kb.30x38 cm) nyújtjuk. A nyújtással nem szabad sokat bíbelődni, mert ha a tészta kihűl nehéz lesz kisodorni. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 4 lapot sütünk belőle. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nehezen fog megpuhulni. A megsült lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejből és a lisztből (pudingporból) sűrű pépet főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben párszor átkeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése