Népszerű bejegyzések

2012. augusztus 6., hétfő

Patiszon gombával és zöldfűszeres tejföllel összesütve

Bevallom, ezt az ételt a véletlen alkotta. Most hogy egyedül vagyok egy kis időre, nem szoktam túl sűrűn vásárolni menni. Úgy döntöttem, hogy összedobok valamit abból amit itthon találok. Nagyon jó, könnyű, nyári fogást sikerült alkotnom.


Hozzávalók:

1 közepes patiszon
0,5 kg gomba
1 kis fej hagyma 
10 dkg kockázott bacon
2 nagyobb fej paradicsom
2 tojás
egy nagy, 450g-os tejföl fele
reszelt sajt
só,bors
kakukkfű, petrezselyem, kapor, snidling


A zöldségeket megmosom, megpucolom, összevágom. A patiszont  besózom és egy kicsit állni hagyom, hogy kiengedje a levét. A hagymát összeaprítom, és kevés olívaolajon lepirítom. Hozzárakom a bacon kockákat is és tovább pirítom.
Hozzádobálom a zöldségeket is, megsózom, megborsozom, friss kakukkfűvel és petrezselyemmel fűszerezem.
Amíg a zöldség párolódik, összekeverem a tejfölt a tojásokkal, friss kaporral, snidlinggel és petrezselyemmel.
A zöldségeket egy hőálló tálba borítom, és leöntöm a tejföllel, megszórom reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése