Népszerű bejegyzések

2012. augusztus 6., hétfő

Kéttúrós sajtos pogácsa

Hozzávalók:
1dl tej, 1csapott evőkanál cukor, 3 dkg élesztő
60 dkg liszt
1 evőkanál só
25 dkg puha vaj
12,5 dkg juhtúró
17,5 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
15 dkg trappista vagy eidami sajt (Ebből a fele a tetejére kell!)
A tetejére tojásfehérje

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, belereszeljük a fagyos margarint, és az egészet összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a szitán áttört juhtúrót meg a tehéntúrót, az élesztős tejet és 2 tojássárgáját, végül a tejfölt. Jól összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle, és letakarva félórát kelni hagyjuk.

A sajtot lereszeljük. A tésztát kb. 0.5cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt felével, és a hosszanti részénél feltekerjük, mint a rétest.

Letakarjuk, és megint egy órát pihentetjük. A megkelt tésztát 2 cm vastag lappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével és megszórjuk a maradék sajttal. Körülbelül 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-20 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése