Az utóbbi időkben nagyon divatossá váltak a különféle hangulatos beülős helyek, bisztrók. Ital kínálatuk széles palettáját gazdagítják a különböző házi limonádék, amelyek nagyon jól esnek ebben a nagy melegben. Természetesen nekem is van egy-két nagy kedvencem, ahova szívesen beülök. De ez itt azt hiszem nem a reklám helye:-)) Térjünk is vissza a limonádéhoz. Ezt a limonádét is egy fent említett helyen, ittam először és nem utoljára. Az elkészítése pofon egyszerű.
Hozzávalók:
1,5-2 liter enyhén szénsavas ásványvíz
házi bodzaszörp ( Ha nincs, szerintem a Sió szörpök nagyon finomak.)
10-12 szem szőlő
1 citrom felkarikázva
friss mentalevél
A szőlőszemeket megmossuk, bele szórjuk a kancsó aljába. Rádobáljuk a megmosott felkarikázott citromot és a mentaleveleket. Egy hosszú nyelű fakanállal az egészet össze nyomkodjuk, ráöntjük a bodzaszörpöt és felöntjük az ásványvízzel. Az egészet összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell még bodzaszörppel ízesítjük. Jól behűtve jégkockával az igazi.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
-
Mágikus vonzerővel bír ez a péksüti sokunk számára. Személy szerint, ha betévedek egy-egy pékségbe, azonnal szemügyre veszem, hogy milyen a...
-
Advent első vasárnapján ezt a karácsonyt idéző finomságot készítettem el. Miután meggyújtottuk az első gyertyát, az isteni süti illatban maj...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése