A múlt heti hagyományos rántott hús és töltött csirke után ezen a hétvégén valami kevésbé szokványos, finom ételre vágytunk. Nagyon szeretek sertéskarajból főzni, mert amellett, hogy szeretjük az ízét, gyorsan, változatosan lehet finom fogásokat varázsolni belőle. Biztos sokan mondjátok : "- á ez csak egy sima sajtos hús!" Tulajdonképen így is van, de a fehérbor, az alma, a kakukkfű és a lila hagyma olyan finom ízzel teszi különlegessé ezt a husit, hogy biztos a kedvencünkké válik. Köretnek rizst készítettem hozzá.
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj, szeletelve
só, bors
1 evőkanál vaj
2 közepes fej lila hagyma
1 nagy alma
25 dkg gouda sajt (vagy trappista)
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
friss kakukkfű
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Lisztbe forgatjuk a szeleteket, és kevés olajon hirtelen süssük ki.
Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, fektessük le szorosan egymás mellé a hússzeleteket. Erre terítsük a felszeletelt lila hagyma és a vékonyra szeletelt alma felét, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Öntsük fel a fehérbor és a tejszín felével, szórjuk meg a morzsolt kakukkfűvel, majd ismételjük meg a rétegezést. Öntsük rá a maradék tejszínt, bort, és a tetejét alaposan szórjuk meg reszelt sajttal. Alufólia alatt 180 °C-os sütőben süssük 40 percig, majd az alufóliát levéve róla pirítsuk még kb. 10 percet.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
-
Most így ősszel nagyon sokan kerekednek fel, hogy jobbnál jobb erdei gombákat gyűjtsenek be. Rengeteg ismerősömtől hallottam, hogy hétvégén ...
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Kenyérlángos, langallo, töki pompos, sokféle névvel illetik ezt az ételt. A vásárok elengedhetetlen kelléke ez a finomság. Vitathatatlan, ho...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése