Népszerű bejegyzések

2012. szeptember 9., vasárnap

Almás- sajtos- hagymás rakott karaj

A múlt heti hagyományos rántott hús és töltött csirke után ezen a hétvégén valami kevésbé szokványos, finom ételre vágytunk. Nagyon szeretek sertéskarajból főzni, mert amellett, hogy szeretjük az ízét, gyorsan, változatosan lehet finom fogásokat varázsolni belőle. Biztos sokan mondjátok : "- á ez csak egy sima sajtos hús!" Tulajdonképen így is van, de a fehérbor, az alma, a kakukkfű és a lila hagyma olyan finom ízzel teszi különlegessé ezt a husit, hogy biztos a kedvencünkké válik. Köretnek rizst készítettem hozzá.



Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj, szeletelve
só, bors
1 evőkanál vaj
2 közepes fej lila hagyma
1 nagy alma
25 dkg gouda sajt (vagy trappista)
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
friss kakukkfű



A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Lisztbe forgatjuk a szeleteket, és kevés olajon hirtelen süssük ki.

Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, fektessük le szorosan egymás mellé a hússzeleteket. Erre terítsük a felszeletelt lila hagyma és a vékonyra szeletelt alma felét, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Öntsük fel a fehérbor és a tejszín felével, szórjuk meg a morzsolt kakukkfűvel, majd ismételjük meg a rétegezést. Öntsük rá a maradék tejszínt, bort, és a tetejét alaposan szórjuk meg reszelt sajttal. Alufólia alatt 180 °C-os sütőben süssük 40 percig, majd az alufóliát levéve róla pirítsuk még kb. 10 percet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése