Népszerű bejegyzések

2012. szeptember 25., kedd

Carbonara spagetti + extrákkal

Emlékeztek még? Az iskolai irodalom órákon tanították, hogy a legjobb történetek szájról szájra alakulnak ki. Nos azt hiszem, hogy nagyon sokféle recept születik meg így ebben a formában. Kicsit mindenki változtat rajta, saját ízlésére formálja, és máris kész az eredeti recepthez hasonló, de mégis eltérő új étel. Így történt ez most is, hiszen az eredeti carbonara szószban nyoma sincs a gombának  és a csirkemellnek sem, viszont van benne tojás, amit én nem tettem bele.


Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
12,5 dkg kockázott bacon
25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
5 dl főzőtejszín
25 dkg spagetti
A tetejére parmezán sajt.

A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük.
Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rádobjuk a szalonna kockákat, és egy kicsit pirítjuk, összezúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzá adjuk a csirkemellet és ezzel is pirítjuk tovább, végül beletesszük a felszeletelt gombát,  sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt lassú tűzön 20 percig pároljuk. Amíg a szószunk rotyog, sós vízben kifőzzük a tésztát. Közben elkészült a szósz, amit a tűzről félrehúzunk. Belekeverjük a főzőtejszínt, ízesítjük friss bazsalikommal. Végül  a tűzre visszatéve az egészet jól összeforraljuk.

Spagettivel tálaljuk, a tetejére parmezán sajtot szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése