Emlékeztek még? Az iskolai irodalom órákon tanították, hogy a legjobb történetek szájról szájra alakulnak ki. Nos azt hiszem, hogy nagyon sokféle recept születik meg így ebben a formában. Kicsit mindenki változtat rajta, saját ízlésére formálja, és máris kész az eredeti recepthez hasonló, de mégis eltérő új étel. Így történt ez most is, hiszen az eredeti carbonara szószban nyoma sincs a gombának és a csirkemellnek sem, viszont van benne tojás, amit én nem tettem bele.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
12,5 dkg kockázott bacon
25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
5 dl főzőtejszín
25 dkg spagetti
A tetejére parmezán sajt.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük.
Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rádobjuk a szalonna kockákat, és egy kicsit pirítjuk, összezúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzá adjuk a csirkemellet és ezzel is pirítjuk tovább, végül beletesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt lassú tűzön 20 percig pároljuk. Amíg a szószunk rotyog, sós vízben kifőzzük a tésztát. Közben elkészült a szósz, amit a tűzről félrehúzunk. Belekeverjük a főzőtejszínt, ízesítjük friss bazsalikommal. Végül a tűzre visszatéve az egészet jól összeforraljuk.
Spagettivel tálaljuk, a tetejére parmezán sajtot szórunk.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Őszintén szólva nem igazán szoktam muffint sütni. Ha néhanapján mégis ráveszem magam, mindig ezt a jól bevált receptet szoktam megsütni. Ha ...
-
Egy nagyon régi szakácskönyvben találtam ezt a palacsinta receptet. A könyv, a most divatos receptes honlapokhoz hasonlóan, gyakorló háziass...
-
Mágikus vonzerővel bír ez a péksüti sokunk számára. Személy szerint, ha betévedek egy-egy pékségbe, azonnal szemügyre veszem, hogy milyen a...
-
Igazán izgalmas levesre bukkantam, a Vidék íze augusztusi számában. Nem haboztam, egyből neki fogtam az elkészítésnek. A mini fűszer kertemb...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése