Emlékeztek még? Az iskolai irodalom órákon tanították, hogy a legjobb történetek szájról szájra alakulnak ki. Nos azt hiszem, hogy nagyon sokféle recept születik meg így ebben a formában. Kicsit mindenki változtat rajta, saját ízlésére formálja, és máris kész az eredeti recepthez hasonló, de mégis eltérő új étel. Így történt ez most is, hiszen az eredeti carbonara szószban nyoma sincs a gombának és a csirkemellnek sem, viszont van benne tojás, amit én nem tettem bele.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
12,5 dkg kockázott bacon
25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
5 dl főzőtejszín
25 dkg spagetti
A tetejére parmezán sajt.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük.
Egy magasabb falú serpenyőbe kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rádobjuk a szalonna kockákat, és egy kicsit pirítjuk, összezúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzá adjuk a csirkemellet és ezzel is pirítjuk tovább, végül beletesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt lassú tűzön 20 percig pároljuk. Amíg a szószunk rotyog, sós vízben kifőzzük a tésztát. Közben elkészült a szósz, amit a tűzről félrehúzunk. Belekeverjük a főzőtejszínt, ízesítjük friss bazsalikommal. Végül a tűzre visszatéve az egészet jól összeforraljuk.
Spagettivel tálaljuk, a tetejére parmezán sajtot szórunk.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
-
Most így ősszel nagyon sokan kerekednek fel, hogy jobbnál jobb erdei gombákat gyűjtsenek be. Rengeteg ismerősömtől hallottam, hogy hétvégén ...
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Kenyérlángos, langallo, töki pompos, sokféle névvel illetik ezt az ételt. A vásárok elengedhetetlen kelléke ez a finomság. Vitathatatlan, ho...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése