Hozzávalók:
A leveshez:
50 dkg érett szilva
5 evőkanál cukor
2 rúd fahéj ( Nekem nem volt otthon, helyette 1 mokkáskanál őröltet raktam bele.)
1 cs. vaníliás cukor
5 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
A gombóchoz:
2,5 dl tej
6 dkg búzadara
1 evőkanál cukor
fél citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál vaj
2 tojássárgája
A leveshez a megmosott, kimagozott szilvát negyedekre vágjuk. Annyi vízben felrakjuk főni, hogy ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot is. A tejet keverjük csomómentesre a vaníliás pudingporral, és a megfőtt gyümölcsöt habarjuk be. Alacsony lángon kavargassuk tovább, míg egy kicsit besűrűsödik.
10 perc pihentetés után vizes kézzel kis gombócokat formálunk a masszából, majd lobogó, sós vízben 1-2 perc alatt főzzük készre, szűrjük le. A levest behűtve, a gombócokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése