A grízes tészta afféle hagyományos retro édesség. Úgy gondolom, sokunknak az óvodai-iskolai menzák jutnak eszünkbe, ahol rendszeresen szerepelt az étlapon. Nekem soha nem tartozott a
kedvenc ételeim közé, most is a drágám kérésére készítettem el. Azt hiszem kezdek megbarátkozni vele :-))
Hozzávalók:
25 dkg széles, rövid metélt ( Én most Lidl-s tagliatelle tésztából készítettem, és szuper lett!!!)
15 dkg gríz
5 dkg vaj
A tetejére porcukor és barack lekvár.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a grízt, és folyamatos kevergetés közben aranybarnára pirítjuk. Ha lepirult a gríz, félre húzzuk a tűzről és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Vigyázzunk, mert nagyon forró gőz száll fel, ahogy ráöntjük a vizet. Visszatesszük a tűzre, és mérsékelt lángon fedő alatt megpároljuk a grízt. Ha elkészült, alaposan elvegyítjük a kifőzött tésztával.
kedvenc ételeim közé, most is a drágám kérésére készítettem el. Azt hiszem kezdek megbarátkozni vele :-))
Hozzávalók:
25 dkg széles, rövid metélt ( Én most Lidl-s tagliatelle tésztából készítettem, és szuper lett!!!)
15 dkg gríz
5 dkg vaj
A tetejére porcukor és barack lekvár.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a grízt, és folyamatos kevergetés közben aranybarnára pirítjuk. Ha lepirult a gríz, félre húzzuk a tűzről és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Vigyázzunk, mert nagyon forró gőz száll fel, ahogy ráöntjük a vizet. Visszatesszük a tűzre, és mérsékelt lángon fedő alatt megpároljuk a grízt. Ha elkészült, alaposan elvegyítjük a kifőzött tésztával.
Nagyon fincsi volt!!!!:-)
VálaszTörlés