A lustálkodós vasárnapok és rohanó hétköznapok megédesítője ez a finom sütemény, amelyet könnyedén, rövid idő alatt elkészíthetünk. Nagy előnye ennek a sütinek, hogy kezdő háziasszonyok is bátran neki láthatnak az elkészítésének, mert nem lehet elrontani. A receptet a férjem hozta nagy lelkesedéssel egy alkalommal haza. Az egyik nagyon kedves kolléganője sütötte meg egykor, az évadzáró bulira. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem, és aki megkóstolta, mindenki elkérte a receptet.
Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg rétes liszt
25 dkg finom liszt
30 dkg porcukor
25 dkg ráma margarin
10 dkg mazsola
2 kis doboz tejföl
3 tojás
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
Egy tálba kimérünk 15 dkg rétes lisztet, 25 dkg finom lisztet, 30 dkg porcukrot, beleszórunk 1 cs. sütőport, 1 cs. vaníliás cukrot. Az egészet jól összekeverjük.
15 dkg margarinnal kikenünk egy tepsit ( kb.38cm x 23cm) és egyenletesen ráhintjük a lisztes keverék felét. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk mazsolával, rálocsoljuk a tejfölt, ráreszeljük a maradék 10 dkg margarint és beborítjuk a lisztes keverék másik felével.
A tojást elkeverjük a tejjel, és egyenletesen ráöntjük a sütire. Itt nagyon figyeljünk arra, hogy ne legyenek kikandikáló lisztes foltok. Végül előmelegített sütőben 160°C-170°C-on kb. 40 perc alatt megsütjük.
Tipp: ha ráreszelünk közvetlen a túróra egy kis citromhéjat, akkor még finomabb!!!:-)
Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg rétes liszt
25 dkg finom liszt
30 dkg porcukor
25 dkg ráma margarin
10 dkg mazsola
2 kis doboz tejföl
3 tojás
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
Egy tálba kimérünk 15 dkg rétes lisztet, 25 dkg finom lisztet, 30 dkg porcukrot, beleszórunk 1 cs. sütőport, 1 cs. vaníliás cukrot. Az egészet jól összekeverjük.
15 dkg margarinnal kikenünk egy tepsit ( kb.38cm x 23cm) és egyenletesen ráhintjük a lisztes keverék felét. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk mazsolával, rálocsoljuk a tejfölt, ráreszeljük a maradék 10 dkg margarint és beborítjuk a lisztes keverék másik felével.
A tojást elkeverjük a tejjel, és egyenletesen ráöntjük a sütire. Itt nagyon figyeljünk arra, hogy ne legyenek kikandikáló lisztes foltok. Végül előmelegített sütőben 160°C-170°C-on kb. 40 perc alatt megsütjük.
Tipp: ha ráreszelünk közvetlen a túróra egy kis citromhéjat, akkor még finomabb!!!:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése