Hozzávalók
a raguhoz:
50-60 dkg pulykamellfilé
30 dkg gomba
olaj, só, bors
1 evőkanál dijoni magos mustár
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
4-5 dl főzőtejszín
a krumpligombóchoz:
50 dkg krumpli
20 dkg liszt
1 tojás
só, bors
10 dkg bacon
10 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt
Először a krumpligombóchoz megpucolom, összevágom és sós vízben kifőzöm a krumplit. Ha megfőtt, leszűröm, és hagyom teljesen kihűlni.
Addig nekilátunk a ragunak, amihez a pulykamellet fél tenyérnyi szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk-borsozzuk és hirtelen kisütjük.
Egy magas falú serpenyőben kevés olívaolajon kicsit megpirítjuk az összezúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a mustárt és felöntjük 1 dl vízzel, beletesszük a hússzeleteket és a megmosott,összevágott gombát. Sóval és borssal ízesítjük.
Fedő alatt takarék lángon 20 perc alatt puhára pároljuk. Végül belekeverjük a főzőtejszínt, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és jól összeforraljuk.
Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd sós vízben kifőzzük. A krumpligombócokat szűrőlapáttal kiszedjük, tányérokra rakjuk és a gombás raguval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése