Népszerű bejegyzések

2012. november 8., csütörtök

Mustáros-gombás pulykaragu, sajtos-baconos krumpligombóccal

Nagyon szeretjük a gombás ételeket, ezért elég sokszor szoktam készíteni. Ez az étel repertoárom egyik gyöngyszeme, mert nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Na és ne feledkezzünk meg a köretről sem, ami olyan jól kiegészíti ezt a ragut, hogy biztos nagy kedvencünk lesz.


Hozzávalók

a raguhoz:
50-60 dkg pulykamellfilé
30 dkg gomba
olaj, só, bors
1 evőkanál dijoni magos mustár
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
4-5 dl főzőtejszín

a krumpligombóchoz:
50 dkg krumpli
20 dkg liszt
1 tojás
só, bors
10 dkg bacon
10 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt

Először a krumpligombóchoz megpucolom, összevágom és sós vízben kifőzöm a krumplit. Ha megfőtt, leszűröm, és hagyom teljesen kihűlni.
Addig nekilátunk a ragunak, amihez a pulykamellet fél tenyérnyi szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk-borsozzuk és hirtelen kisütjük.

Egy magas falú serpenyőben kevés olívaolajon kicsit megpirítjuk az összezúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a mustárt és felöntjük 1 dl vízzel, beletesszük a hússzeleteket és a megmosott,összevágott gombát. Sóval és borssal ízesítjük.
 
Fedő alatt takarék lángon 20 perc alatt puhára pároljuk. Végül belekeverjük a főzőtejszínt, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és jól összeforraljuk.
 
Visszakanyarodunk a körethez. A kihűlt krumplit krumplinyomóval összetörjük. A bacont apróra vágjuk és lepirítjuk, majd a liszttel és a reszelt sajttal, tojással, sóval- borssal összegyúrjuk.
 
 
 
 
 
Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, majd sós vízben kifőzzük. A krumpligombócokat szűrőlapáttal kiszedjük, tányérokra rakjuk és a gombás raguval tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése