A krumpli finom, olcsó, és sokoldalúan elkészíthető zöldségféle. Talán ezért van az, hogy ennyire népszerű. Most levest készítettem belőle, amit tárkonnyal ízesítettem. A Drágámnak egyébként ez a kedvenc levese, mindig két tányérral eszik belőle. :-)
Hozzávalók:
3 közepes krumpli
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10-15 dkg virsli vagy kolbász
1,5 dl tejföl
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál tárkony
tárkonyecet (ízlés szerint, kb. 2 teáskanál)
csipet köménymag
só
kevés olaj
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a köménymagot, majd a pirospaprikát, felengedjük kb. 1,5 l vízzel. Sózzuk, fűszerezzük tárkonnyal, és belerakjuk a krumpli 2/3-át.
Közben, a maradék krumplit finomra reszeljük. A liszttel, a tojással és sóval csipetke keménységű tésztát gyúrunk. Gombócokat formálunk belőle, majd a megfőtt levesbe tesszük.
Belerakjuk a karikára vágott virslit is. A tejfölt is a levesbe keverjük, tárkonyecettel ízesítjük, majd jól összeforraljuk.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Bevallom, ezt az ételt a véletlen alkotta. Most hogy egyedül vagyok egy kis időre, nem szoktam túl sűrűn vásárolni menni. Úgy döntöttem, hog...
-
Szerintem az első kérdés, ami felmerül bennünk ezzel a finom kelt tésztával kapcsolatban, hogy miért nevezik rétesnek. Elkészítés közben vég...
-
Kenyérlángos, langallo, töki pompos, sokféle névvel illetik ezt az ételt. A vásárok elengedhetetlen kelléke ez a finomság. Vitathatatlan, ho...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése