Régen, még kezdő háziasszonyként készítettem el először ezt az ételt. Azóta rendszeresen szerepel az étrendünkben. Nagyon hamar elkészíthető, ízletes fogás. A szomszédom így írta le az ízét: "Olyan mintha paprikás csirkét kevernénk össze töltött káposztával...{Csaba}" :-))
Hozzávalók:
60-70 dkg kicsontozott, felszeletelt seréskaraj
só
2-3 evőkanál olaj
15 dkg kolozsvári szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
kömény
kb. 1kg édes káposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csokor kapor
1 evőkanál liszt
1 nagy tejföl (450g-os)
A karajszeleteket sózzuk és kiklopfoljuk. Egy serpenyőben forró olajban hirtelen kisütjük a hússzeleteket. Tányérra szedjük, és félre tesszük.
A szalonnát kockákra vágjuk, és a húsok visszamaradt zsiradékán egy lábasban lepirítjuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk,összevágjuk, és a piruló szalonnához adjuk. Kevergetve megfonnyasztjuk, rázúzzuk a fokhagymát és megszórjuk egy kiskanálnyi pirospaprikával.
A káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk és csíkokra vágjuk, a paprikás alapba forgatjuk. Megszórjuk köménymaggal, kicsit megsózzuk, bele tesszük az összevágott paprikát és paradicsomot, 1 dl.vizet öntünk alá.
Fedő alatt kis lángon kb. 20-25 perc alatt megpároljuk. Ha elkészült a káposzta, behabarjuk a tejföllel, apróra vágott kaporral ízesítjük. Belerakjuk a karajszeleteket és így főzzük készre még további 25-30 perc alatt.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
A porcini gomba Olaszország szerte nagy népszerűségnek örvend. Különleges ízével ott találkoztam először. Azóta ha ott járunk, mindig hozok ...
-
Bevallom, ezt az ételt a véletlen alkotta. Most hogy egyedül vagyok egy kis időre, nem szoktam túl sűrűn vásárolni menni. Úgy döntöttem, hog...
-
Nagyon szeretjük a gombás ételeket, ezért elég sokszor szoktam készíteni. Ez az étel repertoárom egyik gyöngyszeme, mert nagyon finom és gyo...
-
Szerintem az első kérdés, ami felmerül bennünk ezzel a finom kelt tésztával kapcsolatban, hogy miért nevezik rétesnek. Elkészítés közben vég...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése