Az utóbbi időkben nagyon divatossá váltak a különféle hangulatos beülős helyek, bisztrók. Ital kínálatuk széles palettáját gazdagítják a különböző házi limonádék, amelyek nagyon jól esnek ebben a nagy melegben. Természetesen nekem is van egy-két nagy kedvencem, ahova szívesen beülök. De ez itt azt hiszem nem a reklám helye:-)) Térjünk is vissza a limonádéhoz. Ezt a limonádét is egy fent említett helyen, ittam először és nem utoljára. Az elkészítése pofon egyszerű.
Hozzávalók:
1,5-2 liter enyhén szénsavas ásványvíz
házi bodzaszörp ( Ha nincs, szerintem a Sió szörpök nagyon finomak.)
10-12 szem szőlő
1 citrom felkarikázva
friss mentalevél
A szőlőszemeket megmossuk, bele szórjuk a kancsó aljába. Rádobáljuk a megmosott felkarikázott citromot és a mentaleveleket. Egy hosszú nyelű fakanállal az egészet össze nyomkodjuk, ráöntjük a bodzaszörpöt és felöntjük az ásványvízzel. Az egészet összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell még bodzaszörppel ízesítjük. Jól behűtve jégkockával az igazi.
Biztos sokan vagyunk gyakorló háziasszonyok, akik egy- egy nagyszerűen sikerült új étel kipróbálása után felkiáltunk: Felvesszük! Habár többnyire, miután elfogyasztjuk a nagy sikerű fogást, feledésbe is merül. Vasárnapi ebéd a drágámmal, vagy családi összejövetel, mindig jó alkalom lehet egy finom étel elkészítésére. Természetesen nem feledkezhetünk meg a hét egyszerűbb napjairól sem,amikor tányérunkra kerülnek a hagyományos, hétköznapi fogások. Tehát bármilyen ételről is legyen szó: Főzni jó!
Népszerű bejegyzések
-
Szerintem az első kérdés, ami felmerül bennünk ezzel a finom kelt tésztával kapcsolatban, hogy miért nevezik rétesnek. Elkészítés közben vég...
-
Most így ősszel nagyon sokan kerekednek fel, hogy jobbnál jobb erdei gombákat gyűjtsenek be. Rengeteg ismerősömtől hallottam, hogy hétvégén ...
-
Igazi őszi-téli ízű finomság. Itt is bebizonyosodik, mennyire jól passzol a dió és a fahéj. A férjem szerint, aki imádja a sütiket, ez a leg...
-
Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy rövid idő alatt sütés nélkül is elkészíthető. Persze azt hogy nagyon finom, talán mondanom sem kell....
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése